Rabu, 27 Ogos 2008

My First Tournament

AlhamduliLLAH dapat jgk join inter-kulliyyah arabic debating championship setelah ibu bg greenlight.. Mula2 rasa cam tak berapa yakin dengan diri tapi alhamduliLLAH dapat buat gak. Sy pnye peranan dalam team kami tak berubah, cuma jadi 3rd speaker buat radd.. di situ la sy nampak sy pnye kekuatan. Kalau nak explain hujah memang tak reti la. Bukan tak reti tapi kurang reti hehe.. We managed to win four rounds of prelim and we lose one time on the second round.. 5th round jumpe team yg kitorang kalah tu tapi alhamduliLLAH kami dapat mengalahkan mereka dalam debat yg agak sengit gak la. Margin 3 (menang tipis yg agak2 tak tipis la) pastu result hakim 2-1.... rasa puas hati sgt lepas lawan diorg sebab mmg all out abis la.... mmg teruk jugakla serangan kitorang. Kalau kami kalah dengan diorang mmg lima2 round la diorg mng tapi alhamduliLLAH kami dapat memecahkan dominasi diorang. Utk pengetahuan kawan2 semua diorg yg sy sebut tu adalah team IRK 2. Kitorang dapat masuk quarter final tapi kalah so berakhirlah perjuangan team kami (BARB 2) dalam pertandingan tersebut. Semalam finalnya. IRK 2 bejaya mengalahkan IRK3 dalam pertandingan tersebut. Diorg berjaya menjulang trofi juara dalam inter-kulliyyah kali ni. Huhu lepas ni harap2 ada lagi pertandingan yg menyusul sebab sejak join inter-kulliyyah hari tu, dah addicted la plak nk debate.Hmm boleh tahan jugakkan obsesi sy ni. To my classmate yg sy ade kutuk pasal bagi tajuk mustasyfayat tu, sy nak minta maaf byk2 sebab betul la cakap awk tu. Sy tersalah... Mohon dimaafkan sekiranya kata2 sy dlm entri sebelum ini agak menyinggung. Maaf sekali lagi.

1 ulasan:

Badrul Aini Sha'ari berkata...

salam perjuangan...salam mujadalah, salam muqabalah...

sepanjang preliminary rounds, kami (barb 1) tak pernah lagi lawan dengan irk 2, (barb 2 group fahmi ke?). tapi dengan irk 3 dah pernah la...

1st time join gerun juga tapi alhamdulillah nak ambil pengalaman. memang nampak berkesan kelas debat yang dianjurkan. (saya dengan ustaz ibrahim)

apa yang saya nampak masalah dengan kawan2 kita ni, bila saya ajak diowg susah sangat nak masuk, terutamanya budak2 laki.


p/s: bulan Ramadhan ni kelas ustaz ibrahim, ustaz solah dengan kelas ustaz majdi wt kelas debat tiap2 hari sabtu dan ahad pkl 9 pagi di HS LR 17. jemputlah kawan2 datang...