Khamis, 23 Oktober 2008

Royal is coming!

Pertandingan Debat diRaja... selalu dengar nama dan cerita je. Tapi this year akan datang singgah di UIA. Sangat teruja untuk melihat delegasi - delegasi dari IPTA/S seluruh Malaysia beradu hujah di pentas perdebatan nanti.... cuti sem 2 tahun lepas ada interschool... best sangat tengok adik2 sekolah berdebat. Keputusan akhirnya pun tak mengecewakan... Johan BM jatuh kepada SMAP Kajang, naib MCKK. BI pulak johan STAR, naib Ma'ahad Hamidiah... AlhamduliLLAH. Walaupun mereka ni budak sekolah tapi cukup mantap berdebat.Sem depan kalau interschool ada lagi, insya Allah tak nak lepaskan peluang jadi committee lagi. AUDC pun pernah singgah di UIA short sem lepas. Congrats utk UIA sebab jadi host AUDC tahun ni.(sekali ngan committee, masuk sy la gak hehehe...)Now time Debat Diraja plak singgah di UIA... uh uh, cam ne la agaknya nanti.. tak sabar rasanya nk menimba pengalaman sewaktu pertandingan tu nanti..... harap boleh belajar banyak benda baru. Tahun lepas UIA telah membolot gelaran juara utk sume kategori, this time bagaimana la pulak ye? Doa saya moga UIA terus diberikan kejayaan dan semoga Allah memberi kejayaan buat sume kawan2 sy (Husna and the gang, k Hidayu, k Ulya, k Jannah and all arabic debating team) dan team2 UIA ( BM dan BI) yg bertanding pada tahun ini, ameen

4 ulasan:

Badrul Aini Sha'ari berkata...

salam perjuangan...

untuk makluman, ustazah rahmah akan pilih debaters kali ini dariapda peserta Arabic Camp. So, nantikan kemunculan muka2 baru debaters UIA...

Nurhuda Ramli berkata...

thanx for visiting my blog, really appreciate that.. owh cam tu ke... igtkan camp saja...teringin gak nak tau muka2 baru nanti. tadi sy tgk blog debater usim, nervous plak baca sebab depa jealous gile ngan uia.. mane taknya menganggap uia seteru mereka... harap ia tak melemahkan team2 uia.semoga uia terus cemerlang dalam arena perdebatan, ameen

ZAr berkata...

jangan risau..
uia tak ketandusan dgn muka2 baru..

hehe...
sama2 kita doakan team uia!

Nurhuda Ramli berkata...

kalau nak tgk blog debater usim tu, log on to debat-arab-usim.blog.friendster.com