Isnin, 5 April 2010

Emosi sy sgt serabut.. uhu..

Emosiku mmg sgt dalam keadaan tidak stabil dalam seminggu dua.. banyak perkara yang mengganggu fikiran, menyerabutkan otak, menggundah gulanakan hati yang cube utk tenteram dan tenang.. Cube utk tidak kisah, namun tidak dapat dielakkan... mmg aku seorang yang suke take everything seriously. That's me.. owh ho... 

Aku sgt tak suka dok sorg2 time macam ni, sbb mesti tension akan bertambah... tak sume perkara bole diluahkan pada org. Kadang2 ada perkara yang perlu kita simpan, namun hakikatnye ia sgtlah membuat jiwa sengsara, hopefully aku tak end up dengan depression uhu.  Ya Allah pls ease my burden..

Sometimes aku rasa dalam masa2 cm ni, ade bagusnya klu aku ni feelingless, sbb time ni aku tak perlu risaukan, kesah dan resah pasal org lain tanpa rasa BERSALAH. Haish... Klu la semua boleh diluahkan sekarang, klu la semuanya bisa selesai dgn hanya meluahkan, klu la klu aku luahkan sekarang there's nothing would change, then I'd say it.. daripada menunggu dan menunggu sehingga kepastian muncul.. Tapi apakan daya, I must wait... If not I'll screw up everything! uhuhu... Allahumma a'tini sabra, Allahummah dini ila tariqikal mustaqim, la taj'alni minal khasirin, waj'alni minan najihin.. ameen. Apepun aku perlu terus bersabar dan menunggu.....

5 ulasan:

-Noor Ahmad- berkata...

I understand these emotions that u have...how? bcs i also have intense emotions like u. There r times when i feel tht i may have a wider n deeper range of emotions than others. And yes, like u said, it's difficult to express to others bcs they wont understand and that sometimes it may even worsen situations.

Dont feel bad about this..though having lots of emotions can be tiring..but i think it's what makes my life so beautiful and different from others. You and i are special in our own way, in ways other people dont understand. However, u do still have to learn to control and manage them better so tht it doesnt bog u down...

My only wish is that someday u'll find someone with whom u can share ur emotions. It makes life so much beautiful bcs u r able to share ur deepest n most intense emotion. Till that day come..i wish u all the best :)

afeefah sza berkata...

menunggu dan terus menunggu..banyak masa lagi tu huda..sabar lagi sket je..huu

mg allah mudahkan urusan awak.

Nurhuda Ramli berkata...

k ayu: thank u so much k ayu for ur words, really glad to have them... huu nnt k ayu dah tak de mesti da tak best, da tk dpt dengar kata2 k ayu lagi.. huhu

afeefah: thank u dear, hope everything will be fine ameen.. :)

fiqhullughah berkata...

hmm..xtaw nak ckp pe,tp harap Allah mudahkan urusan akk..maaf sgt,sy bz gak sjak exam ni,lame dh rasenye xjmp..sy xksh akk nak cte masalah akk pd sy,i will borrow my shoulder for u,mgkn sy xdpt nak tlg byk,yela akk tw sy ni cmne..at least kurgkan beban dlm diri2..amin,Ya Allah andai bebanan sahabatku ni sbg galang ganti mencapai redhaMu,kau mudahkanlah ia,berilah dia ksbaran dan ketabahan selalu..amin

Nurhuda Ramli berkata...

rahmah: mah thank u so much.. tak tahu nk kata ape, rasa terharu dengan kata2 awk.. barakAllahu fik my dear fid dunya wal akhirah